Ridläger

Att rida på hästar är ett intresse som delas av många. Känslan av att åka till ett stall för att ta hand om en häst och sedan få rida på den, är lycka för många tjejer och killar i Sverige. Eftersom ridintresset är så pass utbrett över hela Sverige finns det ridläger som man kan åka på. Sveriges Ridlägers Riksförbund ser till att lägren håller hög nivå och kvalitet. Det är en ideell förening som har till mål att se till att ridläger ska vara trygga, seriösa sådana med bra material samt att man tar hand om sina hästar.

Läger på Tunarps säteri

ett dygn med hästarna är vad 14 barn och ledare fick på Tunarps säteri. Under 24 timmar fick deltagarna vara med hästarna i stallet och utomhus för att sedan under kvällen och natten vara i klubbhuset. Där var det dags för filmkväll och övernattning. Barnens åldrar har varierat från åtta till arton år men ledarna säger att det har inte varit några problem med att hitta aktiviteter som passar alla. En av aktiviteterna under lägret var att testa på voltige. Detta innebär att en person går till mitten av manegen och håller i en lina som går till hästen som går runt i en cirkel. På hästens rygg finns en ryttare som gör balansövningar som man sedan kan använda när man rider som vanligt.

Olika typer av ridläger

Det finns olika läger beroende på var man bor i landet och vad syftet är. Ibland varar lägret bara ett dygn för att ibland vara i en vecka. Det finns läger för nybörjare som vill testa på ridningen och träffa nya vänner till de som är för mer avancerade ryttare och som vill vara på läger för att träna inför tävlingar. Oftast är ridlägret i anslutning till vatten vilket gör att man kan kombinera sitt läger med sol och bad om vädret tillåter. Lägren handlar ofta mycket om att umgås med vänner, nya som gamla, som att lära sig nya saker om hästar och hästskötsel. Det finns till och med ridläger med konfirmation som mål. När barnen är på ridläger, kan föräldrarna fokusera på saker som badrumsmöbler eller annat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis