Hundar och hundkläder

De allra flesta hundar har ju en egen päls som både kan kyla och värma, men trots det väljer många att skaffa fina hundkläder till sin pälskling. Det kan finnas många och goda skäl till detta och utbudet av fina och praktiska hundkläder växer hela tiden. Det finns mycket att välja på för både stora och små hundar och för hundar med eller utan tjock päls.

Varma och praktiska hundkläder

För många är det kanske främst värmande hundkläder som efterfrågas. Det syns ju tydligt om hunden fryser när det är kallt ute. För att förhindra det kan ett hundtäcke eller en hundtröja vara ett jättebra alternativ och de flesta hundar tycker också det här är skönt när de väl vant sig. En hund som är varm om kroppen fryser sällan om tassarna och slipper därmed den karakteristiska tasskrampen vid sträng kyla. Hundskor kan ändå vara praktiskt eftersom de även skyddar mot vägsalt på vintern eller varm asfalt på sommaren. Det finns även annat som kan skada trampdynorna.

Även regnkläder är otroligt praktiskt, kanske extra bra för den som har en hund med lång päls. Våt hund luktar inte särskilt gott och dessutom kan det ta lång tid att torka hunden efter en promenad i ösregn. Med ett bra regnplagg blir det här oändligt mycket enklare och lite beroende på modell kan den här typen av plagg vara lämpliga även i andra sammanhang där en lekfull hund kan smutsa ner sig ordentligt ute i skog och mark. Den aktiva djurägaren som kanske har både häst och hund vill säkert ha med hunden på ridturen utan att för den skull behöva ägna timmar åt pälsvård efteråt när hunden ska med in i huset igen.

Välj rätt storlek

Det finns hundkläder i alla möjliga storlekar så det går alltid att hitta något som passar den egna hunden och ditt humör. Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek så plagget sitter bekvämt utan att irritera hunden på något sätt. Många plagg har remmar eller liknande som kan reglera storleken till viss del, men det är alltid klokt att prova på hunden själv först om det finns möjlighet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis