Vikten av mode i stallet

I ett stall förekommer väldigt många olika arbetsuppgifter. Man kan vara där för att rida, för att sköta om hästen, för att mocka och mycket annat. Det här medför att man bör ha en väldigt allsidig klädsel. Annars bör man vara beredd på att byta kläder under dagen. Men är det viktigt att vara snyggt klädd i stallet?

Säkerhet framför utseende

När man är aktiv i stallet bör man fundera lite över vilken utrustning man har på sig. Det är mycket viktigare att se till sin egen säkerhet än att se till sitt utseende. Man bör till exempel inte strunta i ridhjälmen för att håret blir platt. Det är inte heller speciellt klokt att ha högklackade skor bara för att man tycker att det är snyggt. Men det finns faktiskt ridkläder som också är snygga.

Att lukta gott i stallet

Om man köper en Beckham parfym kan man vilja bära den överallt. Det är inget fel med att vilja lukta gott och man kan också bära parfym i stallet om det är så att man vill det. Om det är en ridskola där många andra också befinner sig kan det dock vara klokt att ha lite koll på mängden parfym man bär. Alla uppskattar inte andras parfym och personer som till exempel har astma kan bli väldigt sjuka om det är så att någon har för mycket parfym på sig.

Snygga ridkläder

Även om man inte har direkt moderiktiga kläder på sig i stallet finns det snyggare ridkläder man kan bära om man så vill. De kan ha en lite mer tilltalande design eller vara i glada färger. Det finns också ridkläder med tryck på. Men förutom det bör man också ha koll på att kläderna verkligen är säkra. En del ridkläder är snygga och kan fylla sin funktion men sedan kan det vara så att man riskerar att skadas om man ramlar av hästen. Många utrustningsdelar som har med säkerhet att göra kan nämligen inte göras hur snygga som helst. Att då strunta i att bära säkerhetsväst för att visa upp sin snygga tröja kan vara rejält farligt.

Är alla ridkläder dyra?

När det gäller ridkläder kan det kosta en del pengar att köpa in dem. Om man är nybörjare inom ridning behöver man dock inte lägga allt för mycket pengar på kläderna till en början. Man kan till exempel rida i en långärmad tröja och i ett par vanliga byxor utan allt för tjocka sömmar på insidan. Det man bör lägga mest pengar på är en bra ridhjälm, riktiga ridskor och en säkerhetsväst. På ridskolor kan man ofta låna både hjälm och väst innan man vet att man vill fortsätta rida. Sedan bör man skaffa eget, för sin egen säkerhets skull.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis