Glöm inte att försäkra ditt husdjur

Oavsett vilket husdjur du äger, eller om du äger flera, är det viktigt att du tecknar en bra försäkring. Det finns idag många försäkringsbolag som du kan vända dig till om du vill försäkra din häst, hund eller katt. Det är viktigt att du väljer det bolag som ger dig skyddet du behöver för ett rimligt pris.

Om du ska försäkra en hund, eller katt, kan du vända dig till https://www.lassie.co/ för att lära dig mer. Det finns även möjlighet att jämföra olika hund- och kattförsäkringar på hemsidan. Du kan även passa på att läsa artiklar hos https://www.lassie.co/ ifall det är första gången du ska teckna en försäkring. De kan hjälpa dig lista ut vad du egentligen behöver samt hur du hittar rätt försäkring för både dig och ditt djur.

Att tänka på vid val av försäkring

Vilken försäkring du ska välja beror på en rad faktorer. Det första är självklart vilket djur du ska försäkra. En häst är till exempel ett väldigt stort djur, vilket innebär att de kan råka ut för andra olyckor jämfört med vad som kan ske med en liten katt.

Vilken försäkring som är bäst beror även på om ditt husdjur sysslar med någonting speciellt. Det finns alltså speciella häst- och hundförsäkringar som anpassats till dig som har en hund eller häst som tävlar eller används till avel. Sedan finns det även de försäkringar som är bäst ifall djuret endast är ett sällskapsdjur.

Det viktiga att tänka på är dock ifall det finns några sjukdomar som är vanliga hos den ras av djuret du har. För hundraser kan det innebära ledproblem ifall det är en större ras samt tandproblem hos små raser. Läs alltid på om rasen på hunden eller hästen innan du köper den. På så sätt kommer det bli lättare för dig när du ska välja försäkring. Du har då en idé om vad som kan uppstå, och kan skaffa dig ett bra skydd.

Kostnad på försäkringen

Priset på en djurförsäkring kan variera en hel del. Ju mer skydd du vill ha för ditt djur desto dyrare kommer försäkringen vara. Andra faktorer som kan göra att priset varierar är ras, ålder, om du tävlar med ditt djur och vilket försäkringsbolag du väljer. Oavsett försäkring får du dock räkna med att du måste betala ett fast pris och ett rörligt pris. Alltså en bestämd summa en gång per år samt en mindre summa vid alla veterinärbesök.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis