Barn i stallet

När det gäller frågan om barn som vistas i stall går åsikterna isär. Vissa menar att små barn och hästar inte hör ihop, eftersom hästar är stora djur och det lätt kan ske olyckor när barn springer omkring. Andra menar att barn ska få vara med så mycket de själva kan och vill i stallet, och exempelvis hjälpa till med saker som att mocka och borsta. Om man väljer att ta med sina barn till stallet finns det vissa saker som är bra att hålla i åtanke.

Det första och viktigaste att tänka på är det som nämndes ovan, nämligen att hästar är stora djur som väger flera hundra kilo, och att både de och barnen kan skadas om man som förälder inte håller sina barn under uppsikt. Om barnen ska vistas i stallet måste de lära sig att respektera djuren, och hålla sig på avstånd om inte föräldern själv är med nära hästen. Om man har så små barn med sig i stallet att de inte kan gå själva behöver man inte bekymra sig om detta på samma sätt, så länge man placerar barnvagnen på ett säkert ställe. Däremot krävs att man har med sig en robust barnvagn som klarar av den ibland oländiga terrängen runt stall och hästhagar. På Bigbaby.se hittar du ett brett sortiment av barnvagnar från märket Bugaboo, som klarar alla situationer.the-horse-556876_960_720

Något annat man bör tänka på, för barnens egen skull, är att det inte alltid finns mycket att underhålla sig med i ett stall. Om barnet delar förälderns intresse för hästar kan det självklart vara rättfärdigat att ta med barnet till stallet, men om barnet inte har något intresse för att hjälpa till att borsta, mata och mocka förvandlas de åtskilliga timmar man ofta tillbringar i stallet till väntetid för barnen, medan föräldern ägnar sig åt sin hobby. Man bör därför se till att ha med sig en leksak, ett spel eller något annat som barnet kan underhålla sig med medan föräldern rider, sköter om hästen eller utför andra sysslor i stallet.

Kanske är det enklaste att lämna barnen hemma när man åker till stallet. Många har dock inte den möjligheten, om deras partner jobbar heltid. Diskussionen om barn i stallet kommer därför sannolikt att pågå länge framöver.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis