Skaffa dig den bästa hundförsäkringen

Hur vet du att du tecknar den bästa försäkringen till det bästa priset? Är det inte bra att ha en översiktlig jämförelse över tänkbara försäkringar så att du kan se vilken som är bäst för din hund?

Det finns flera sajter som erbjuder jämförelser, välj den mest trovärdiga!

Trygghet

En av de allra bästa jämförelsesajterna är hundförsäkring.se. Den är överskådlig och du hittar snabbt vital information att jämföra mellan. Det finns hundförsäkringar som täcker både olycksfall och dödsfall, men man kan också separera dessa.

Din hundförsäkring ska förstås täcka de veterinärvårdskostnader som kan uppstå i samband med skada, men på vilket sätt och exakt vad som ingår är individuellt för olika försäkringsbolag. Du kan också välja tillägg i grundförsäkringen. Om du upptäcker fel efter att du exempelvis köpt din hund, så kallade dolda fel, täcker försäkringen oftast dessa vilket är en trygghet.

Olycka och livförsäkring

En olycksfallsförsäkring gäller bara om din hund drabbas av en olycka. Du får ingen ersättning för veterinärvård av någon annan anledning än det som relaterar till just den olyckan. En hundförsäkring som endast ersätter olycksfall är billigare än den heltäckande försäkringen. Man kan koppla på en livförsäkring som gäller om hunden avlider eller råkar ut för något som gör att man måste låta sin vän somna in.

Tilläggsförsäkringar

På hundförsäkring.se får du en tydlig översikt över vilka tilläggsförsäkringar det finns att välja på. Du kan teckna tillägg för exempelvis rehabilitering, undersökning med magnetkamera, avelsförsäkring och även flockförsäkring eller kennelförsäkring om det gäller flera hundar. Det finns också försäkringsbolag som tecknar skydd vid resor och avelsförsäkringar – se till ditt och hundens behov och leta sedan reda på den försäkring som matchar detta.

Självrisken

Som vid alla försäkringssituationer finns det även en självrisk vid hundförsäkring. Detta kan också variera, vanligtvis mellan 1000 och 3000 kronor, eller upp till 25% av veterinärkostnaden. Man kan ibland betala en högre månadskostnad för försäkringen mot att få sänkt självrisk.

Hur mycket du betalar till en hundförsäkring står i direkt relation till hur mycket du får ut om något skulle inträffa. Om du har en högre premie är det inte ovanligt att du kan få ut över 100 000 kronor, medan en lägre premie kan ge cirka en tredjedel av denna summa. ManyPets har för närvarande de högsta utbetalningen som kan landa på 140 000 kronor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis