Häst och hund i dagens samhälle

Det är härligt med djur, både stora och lite mindre. Vi människor har haft nytta av både hästar och hundar i väldigt många år. Hästen med sin styrka har använts som dragare av skogsarbetare och lantbrukare och hunden har hjälpt till med både jakt och fårvallning. Mycket av det här görs fortfarande men i lite mindre utsträckning än förr. Både häst och hund har på många håll fått lite andra uppgifter hos nutidsmänniskan. Tävlingar av olika slag men också väldigt ofta en populär fritidssysselsättning och hobby för både ung och gammal.

Hästsport i alla former

Redan för nästan 20 år sedan pratades det om hästsportens utveckling i riksdagen, att det var något som skulle kunna utveckla landsbygden och sedan dess har det i alla fall blivit en mycket snabbt växande bransch som sysselsätter många på olika sätt. Att äga och sköta en häst är ett stort projekt med stort ansvar och det gäller att ha rätt kunskap om hästar redan från start.

Utrustning och tillbehör

Det är förstås inte bara att köpa en häst och skaffa kunskap, det behövs mängder av utrustning och tillbehör också. Lite olika beroende på vilket fokus du har som hästägare. Det mesta som behövs finns på Hestbolaget och där hittar du och saker till din hund om du har en sådan.

Människans bästa vän

Det finns mängder av hundraser att välja på. Var noggrann när du väljer din favorit så det inte blir fel. Är du ovan som hundägare bör du välja en så kallad lätt ras, vanligen rena sällskapshundar medan du som är hundvan och kanske har speciella intressen bör välja en ras som har det du söker efter, vare sig det är fågeljakt, fårvallning eller agility eller något annat.

Häst och hund tillsammans

Visst går det att ha häst och hund tillsammans och vara både häst- och hundmänniska på samma gång. Det är underbara djur båda två, var och en med sina fördelar och de kan, som tur är, bli väldigt goda vänner. Extra roligt blir det nog om ni är flera i ett gäng med samma intressen. Det är en kunskapsresa där alla kan lära av varandra och ha kul tillsammans. Det spelar ingen roll om det är ren fritidssysselsättning eller mer målmedveten träning av något slag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis