Semestra med hunden

Många hundägare kan nog känna igen sig i att de inte vill åka iväg på semester eftersom att det skulle innebära att man skulle behöva lämna bort ansvaret för hunden till någon annan. Det många glömmer bort är att det finns stora möjligheter att ta med sig hunden på semestern och i det här inlägget får du veta allt du behöver veta om att semestra tillsammans med din hund.

Semestra i Sverige

Om du har bestämt dig för att du vill ta med dig hunden, eller hundarna på semestern är en vistelse i Sverige det som är mest aktuellt eftersom du annars kan behöva pass till hunden och ibland kan det krävas att hunden sitter i karantän. I Sverige finns det gott om hotell, vandrarhem, campingar och stugbyar som är positiva till att du har med dig hunden på en vistelse. Men för att vara på den säkra sidan är det bra om du innan du bokar er vistelse ser till att du får ta med dig hunden till det boende du tänkt spendera din semester på.

Tälta med hunden

Om du vill slippa ta hänsyn till om hunden är välkommen på hotellet eller liknande är det en bra idé att tälta med hunden. Det finns många bra tält att välja bland. Du kan köpa Tält i en fysisk butik eller i en butik som säljer tält och annan friluftsutrustning online. Det finns många fördelar med att tälta med din hund. Till exempel behöver du inte vara orolig för att det ska bli för kallt i tältet under natten då hunden hjälper till att hålla värmen. En annan anledning till varför du ska välja att tälta med din hund är att hundar älskar att vistas utomhus och att campa blir en upplevelse ni båda kommer att minnas. Ni kan välja att campa ute i det fria eller hyra en plats på en camping. Du väljer vad som skulle passa er bäst.

Bilsemester

Många som väljer att semestra i Sverige tar bilen till den utvalda destinationen. Om ni väljer att ta med er hunden på bilsemestern är det viktigt att ni ser till att det inte blir för varmt i bilen för hunden. Allra helst ska ni undvika att åka bil med en hund när det är varmt ute. Om ni väljer att åka under de varmaste dagarna är det bästa ni kan göra att åka på kvällen. Ni kan också välja att vänta med avfärden tills dess att det blir mer mulet eller till och med oväder för att bilfärden ska bli så behaglig för er hund som möjligt. Om ni åker långt är det viktigt att ni kommer ihåg att ta pauser och rasta hunden ofta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis